maandag, augustus 13, 2012

 

De jeugd heeft de toekomst

Mathijs Goossens (links) Jeffrey Herlings (rechts)

Gisteren zijn de Olympische Spelen met een groots spektakel afgesloten. "De jeugd heeft de toekomt en gaat op naar een nieuwe olympiade" lazen we deze ochtend in de kranten. De Nederlandse deelnemers hebben goed gepresteerd. Dat is iets om trots op te zijn. Maar nog mooier is het dat wereldwijd miljoenen kinderen  gestimuleerd worden om aan sport te gaan doen. En dan hebben we het, als overheid, gelijk weer over eigen belang. Want kinderen die weinig bewegen krijgen sneller te maken met overgewicht en de problemen die daar mee gepaard gaan. Om ziekte kosten beheersbaar te houden zullen we meer aan preventie moeten gaan doen. Sport en beweging is hiervan een goed voorbeeld.

Een ontwikkeling die zich niet beperkt tot de olympiade. Gisteren en eergisteren werden in Mill de Redbull Pro Nationals gehouden. Een motorcross initiatief wat in Engeland begonnen is en wat tot doel heeft om de jeugd rijders vanaf een jaar of 8 samen met de professionals op de zelfde locatie en dag te laten optreden. De jeugd komt direct in contact met hun helden en maakt zijn rondjes op een als grand prix ingericht circuit met bijbehorend publiek.

Zoals Ranomie, Epke, Marianne en Dorian de helden zijn van deze spelen zo is Jeffrey Herlings de held van de jeugd crossers. Al op jonge leeftijd bleek Jeffrey, die in Elsendorp woont, een super talent. Slechts 17 jaar en met nog enkele wedstrijden te gaan lijkt hij dit jaar de nieuwe wereldkampioen in de MX2 klasse te gaan worden. Een ongekende prestatie die veel jongeren zal stimuleren actief te worden.

Of het over 10 a 20 jaar nog steeds motoren met verbrandingsmotor zijn zal de tijd leren. Gisteren konden kinderen vanaf een jaar of 6 in Mill kennismaken met elektrische cross motoren. Geen geluid, groen en toch heel veel fun.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?