woensdag, juli 11, 2012

 

Nieuw: elektrisch motorcrossen in Wanroij

Motorcrossen zonder stinkende gassen kan nu in Wanroij

In Wanroij is de eerste duurzame motorcrossbaan in gebruik genomen. De motoren lopen op stroom, waardoor er geen schadelijke gassen vrijkomen of hard geluid. EeX-parc wil onder het motto Go green' de eerste milieuvriendelijke, duurzame en unieke baan zijn.

Het bedrijf opende een halfjaar geleden al een binnenbaan. Nu kan ook buiten gecrosst worden. De motoren hebben een accu die afhankelijk van de intensiteit bij de profs ruim een uur meekan. De eigenaar krijgt in de zomer de eerste elektrische motor die de weg op kan. "In Amerika zijn ze er al veel verder mee, daar kunnen ze al makkelijk 125 kilometer per uur halen", zegt eigenaar Roald van Engelenburg.

Bron: Omroep Brabant. Lees verder.

Het initiatief in Wanroij is een van de 'spinnoff's' van een project een aantal jaren geleden opgestart door het streekhuis. Het eerste initiatief was het oprichten van een demoteam om deze nieuwe sport onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Meer informatie. Hebt u een geschikt evenement voor het optreden van het demoteam neem dan contact op met klik hier.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?