woensdag, februari 29, 2012

 

Liberation Route Brabant geopend




Op woensdag 29 februari heeft Commissaris van de Koningin Wim van de Donk officieel Liberation Route Brabant geopend. De opening vond plaats in Liberty Park Overloon, een van de locaties op de belevingsroute. Na het officiƫle programma mochten de aanwezigen direct deelnemen aan de Liberation Route-audiotour in het Liberty Park. Liberation Route Brabant is een samenwerkingsproject van Vrijetijdshuis Brabant, Liberty Park Overloon, Museumpark Bevrijdende Vleugels en Stichting Platform Market Garden. Vrijetijdshuis Brabant vindt de Liberation Route een aantrekkelijk, vernieuwend vrijetijdsproduct voor een brede doelgroep, zowel nationaal als internationaal. Vrijetijdshuis Brabant denkt met dit project een belangrijke impuls te kunnen geven aan de economie van de vrijetijdssector.
Meer informatie over de Liberation Route Brabant en de Start Nationale Viering van de Bevrijding.Of kijk op Liberationroute.com.

Achtergrond
Een jaar of 5 geleden benoemde een student in Gelderland in zijn afstudeeropdracht het idee van de Liberationroute. Het viel meteen in goede aarde en diverse Gelderse organisaties gingen aan de slag. Bij de voorbereiding werd Liberty Park Overloon uitgenodigd om als Brabantse locatie te participeren. Het Liberty Park deed weer een beroep op het streekhuis om te polsen of er bij de gemeenten en provincie belangstelling voor het luisterkeien idee was. Die belangstelling bleek er op dat moment niet te zijn. Enige jaren later deed een inwoner van Grave een beroep op het streekhuis. Hij wilde bij de brug in Grave een zwerfkei leggen naar annologie van de geplaatste keien in Gelderland. Voor het streekhuis aanleiding om opnieuw te polsen of er belangstelling was voor dit mooie idee. De tijd bleek gunstiger. Het Gelderse initiatief had inmiddels veel publiciteit gehad en er was zelfs een internationale Liberation stichting opgericht die tot doel had de gehele route van Normandie via Brabant-Gelderland tot Berlijn in beeld te brengen met zwerf keien. Na een gesprek met de directeur van het museum Bevrijdende Vleugels in Best ging de bal snel aan het rollen. Het Vrijetijdshuis en het SRE zorgde voor een plan van aanpak en de rest is ....geschiedenis.


Meer geschiedenis over Market Garden





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?