zaterdag, januari 14, 2012

 

Strikte regelgeving veroorzaakt problemen

De Brabantse provinciale fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) is van mening dat biovergister Cleanergy in Wanroij direct dicht moet. Dat stelt PvdD-Statenlid Marco van der Wel in een brief aan Gedeputeerde Staten van de provincie Brabant.

Van der Wel stelt de mestcentrale bij de provincie aan de orde nadat hij in deze krant de berichtgeving las over vooral stankhinder die omwondenden ondervinden van de mestverwerker op het Wanroijse industrieterrein Molenveld. In totaal stelt de PvdD zestien vragen aan GS over Cleanergy en wil onder meer weten of het college dergelijke overlast voor omwonenden acceptabel vindt en of zij de uitbreiding van de installatie wenselijk vindt. Lees verder.

Kleine biogasinstallaties mogen bij een boerderij geplaatst worden. Grote installaties worden aangemerkt als 'industrieel' en worden door regelgeving van de provincie gedwongen om zich op bedrijventerreinen te vestigen. De regelgeving pakt hier voor Cleanergy en de omwonenden verkeert uit. Het was beter geweest als de installatie gebouwd was naast een kassencomplex in het buitengebied. De overlast was dan minder geweest. Maar het was dan ook mogelijk geweest om de restwarmte en de CO2 uitstoot (CO2 bemesting) te benutten voor de kassen en het aantal transportbewegingen zou aanzienlijk minder zijn geweest. Soms past een 'industriƫle' activiteit beter in het buitengebied. Strikte regelgeving veroorzaakt hier problemen.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?