vrijdag, januari 20, 2012

 

Legolisering van de bouw



Legolisering toegepast door een van de Nufuture partners




Het boek “Legolisering van de Bouw” pleit voor een andere manier van bouwen, wat leidt tot veel betere en goedkopere bouwwerken.

Faalkosten
De huidige manier van bouwen, waarbij voornamelijk op prijs geconcurreerd wordt, moet op de schop, volgens de auteur prof. dr. ir. Hennes de Ridder. De bouw is immers een sector die ongeveer de helft van het mondiale energiegebruik en de CO2 uitstoot voor haar rekening neemt, veel afval produceert en niet profijtelijk is vanwege hoge faalkosten.

Evolutionair
Het boek laat zien dat de huidige manier van werken in de bouwsector anders kan en vooral moet op een moment dat de wereld zich bevindt in vijf crises. Bouwwerken moeten net zoals auto’s, computers, televisies en vliegtuigen evolutionair worden ontwikkeld. Zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Lees verder.

Legolisering is een van de methodes die gebruikt worden door de partners binnen het Nufuture project waarbij architecten en bouwbedrijven in Noordoost Brabant integraal nieuwe gebouwen ontwerpen die energie neutraal zijn met een gezond binnenklimaat. http://www.nufuture.jouwweb.nl/





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?