zaterdag, juni 11, 2011

 

Land van Cuijk, Veghel en Boekel sluiten aan op wandelnetwerk

Met 800 kilometer aan nieuwe wandelroutes in het Land van Cuijk, Boekel en Veghel worden de laatste 7 gemeenten aangesloten op het Brabantse wandelnetwerk. Dat netwerk heeft nu al een lengte heeft van 6.100 kilometer. Ondanks dat de bezuinigingen het Land van Cuijk in een ijzeren greep houden, maken de gemeenten daar toch geld voor vrij.

Het gaat volgens Wout Janssen van RMB, het regionaal milieubedrijf dat de gemeenten hielp met de voorbereidingen, om 'enkele tonnen'. Sint Anthonis reserveert alleen al ruim 55.000 euro voor de wandelroute. Het idee achter het knooppuntennetwerk is dat wandelaars zonder kaart hun routes uit kunnen stippelen. Zo'n netwerk is er ook voor fietsers. "De voorbereidingen vergen veel tijd", zegt Janssen. "Er is vooral veel overleg met eigenaren van grond waarover de routes komen.

Met natuurverenigingen, heemkringen en wandelclubs overleggen we hoe de routes het beste kunnen lopen. Het is niet de bedoeling dat er compleet nieuwe paden worden aangelegd. Ook moet er duidelijkheid zijn over het onderhoud van de route. Pas dan kan de aanleg worden opgepakt." Na de zomer zetten de gemeenten naar alle waarschijnlijkheid de seinen op groen. Anderhalf jaar later moet het nieuwe wandeltraject in de zeven gemeenten af zijn. Gelderlander 10 juni 2011.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?