zondag, maart 20, 2011

 

1000e ruimte voor ruimte kavel

2.400 x 1000m2 aan oude stallen gesloopt

Brabant heeft de duizendste Ruimte voor Ruimte-kavel verkocht. In 2004 startte de Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte met de verkoop van de eerste bouwkavels. Ruimte voor Ruimte kan deze kavels aanbieden door de Ruimte voor Ruimte-regeling van het Rijk.

Hierbij zijn veestallen in het buitengebied afgebroken, fosfaatrechten ingeleverd, en mogen in de plaats daarvan aan de randen van steden en dorpen in Noord-Brabant bouwkavels worden uitgegeven. Met de verkoop van de 1000e kavel is de provincie onderweg om de kosten terug te verdienen van de grootscheepse sloop van stallen. Doelstelling is om 2.400 kavels te verkopen. Dat betekent dat de ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte nog 1.400 bouwkavels te gaan heeft.

Vanwege de mijlpaal zijn tijdens de Regionale Nieuwbouwbeurs in Eindhoven de 1000e kavelkopers van een Ruimte voor Ruimte kavel in het zonnetje gezet. Onder veel belangstelling reikte Gedeputeerde Ruud van Heugten zaterdag aan de kopers een waardecheque uit van 5.000 euro.

Die cheque ging naar vier kopers. Zij besloten gelijktijdig een bouwkavel te kopen in een bouwproject in Haaren. De cheques kunnen worden gebruikt voor het nemen van duurzame maatregelen aan de woning. Gelderlander 20 maart 2011.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?