woensdag, februari 09, 2011

 

Veel economische kansen voor het Brabantse platteland

Overheid zou meer in huid ondernemer moeten kruipen

Om de Brabantse plattelandseconomie te versterken, zou de overheid meer in de huid van de ondernemer moeten kruipen. Dat staat in het advies ‘Sjansen met kansen op het platteland’ van de Provinciale Omgevingscommissie (POC).

In plaats van mee te denken met de vele gepassioneerde ondernemers op het Brabantse platteland, is de overheid nu vaak te terughoudend en belemmert hierdoor ongewild de zo noodzakelijke ontwikkeling. De ondernemer van de toekomst is zich volgens de POC echter heel goed bewust van zijn omgeving en zal hier terdege rekening mee houden.

Het verdient aanbeveling dat de overheid meer meedenkt met, en ruimte geeft aan deze ondernemers, die vaak hun nek uitsteken en daarbij financiële risico’s lopen om nieuwe ontwikkelingen van de grond te krijgen.

Versterking

Aanleiding voor het POC-advies was de Structuurvisie Ruimtelijke Ordening Noord-Brabant 2010. Die propageert en stimuleert meer ruimte voor ontwikkelingen op het platteland, met behoud van de kernkwaliteiten van natuur en landschap. Ook de Agenda van Brabant wil een aantrekkelijk vestigings- en leefklimaat en voldoende ontwikkelingsruimte op het platteland creëren.

Voor informatie klik hier.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?