maandag, februari 15, 2010

 

Museumwinkel Rijkevoort gemeente Boxmeer


Kruidenierswinkel in originele staat

Het dorpshart van Rijkevoort wordt al sinds 1914 gesierd door het winkelpand van de ‘Erven Verbruggen’, gelegen aan Kapelstraat 20. In het pand bevond zich naast een winkel ook een bakkerij, een café en een woongedeelte. Het pand is in een zeer originele staat. De inrichting van de winkel dateert van de jaren ’30 van de 20e eeuw en evenals de buitenkant van de winkel is ook de binnenkant zeer gaaf bewaard gebleven. Door de jaren heen is er erg weinig aan veranderd en recent is de buitenkant van het pand in oude staat hersteld. In 1982 is de winkeldeur op slot gegaan, maar het winkelgedeelte is ongewijzigd gebleven . De heer Verberk (eigenaar) wil het unieke winkelpand en interieur niet verloren laten gaan voor het dorp Rijkevoort.

Na het groot onderhoud heeft Heemkundevereniging Rieckevorts Heem het beheer van het winkelinterieur op zich genomen. De in de winkel aanwezige artikelen en het meubilair (toonbank, vitrines, kasten) zijn geïnventariseerd en vervolgens geconserveerd. Sinds de opening (september 2009) zijn al veel groepen een kijkje komen nemen.
Graag bieden wij ook de schooljeugd de mogelijkheid eens een kijkje te komen nemen. Hoe deden opa en oma vroeger boodschappen ? Wat voor spulletjes kochten ze dan in zo’n dorpswinkeltje?
Voor schoolgroepen vragen wij geen vergoeding! Wel stellen we het op prijs, als U interesse heeft, zeer tijdig contact op te nemen.

Ter info; gezien de beperkte ruimte zijn groepen van 15-20 personen het maximale. Rekent U op ongeveer 30-45 minuten per groep. Voor grotere groepen zijn soms combinaties met bezoek aan de molen mogelijk, afhankelijk van dag en tijdstip.

Er is voldoende gratis parkeerplaats voor auto’s en ook fietsers zijn van harte welkom.
Voor info en afspraken; Arie Wijnen tel 0485-371911 (arie_rianwijnen@kpnmail.nl) of Harry Nabuurs 0485-371437.

Openingstijden: laatste zondag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur.

Meer informatie klijk hier





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?