donderdag, december 24, 2009

 

Wandelknooppuntennetwerk


In navolging van het knooppuntensysteem voor fietsroutes en ruiterroutes, is er in Brabant ook een wandelknooppuntennetwerk ontwikkeld in een groot gedeelte van Zuidoost-Brabant. In navolging van Oirschot kunt u nu ook in Bergeijk, Bladel, Deurne, Eersel, Nuenen, Someren, Reusel-de-Mierden en Waalre, gebruik maken van het unieke wandelroutenetwerk. Vanaf 2009 zijn ook de volgende netwerken gerealiseerd; Asten, Best, Helmond, Cranendonck, Heeze-Leende, Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Laarbeek, Valkenswaard, Veldhoven, Son en Breugel en Gemert-Bakel.

Het wandelroutenetwerk in West-Brabant is uitgezet in 8 gemeenten: Roosendaal, Rucphen, Etten-Leur, Breda, Zundert, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze-Rijen. Deze netwerken worden bewegwijzerd middels groen-gele routebordjes waar een knooppuntennummer in vermeld staat. In de gemeente Landerd in Noordoost-Brabant is een wandelknooppuntennetwerk ontwikkeld welke is bewegwijzerd met bruin-witte routebordjes. In het najaar van 2008 werd het wandelroutenetwerk in Uden gerealiseerd en het wandelroutenetwerk in Bernheze volgde in 2009.

Van de samenwerkende Peel en Maas gemeenten ontbreken Grave, Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Mill & Sint Hubert, Boekel en Veghel. Het streekhuis Peel & Maas onderzoekt samen met Rob Setz van de gemeente Boxmeer of er draagvlak is om gezamelijk invulling te geven aan het wandelknooppuntennetwerk systeem.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?