zaterdag, oktober 31, 2009

 

Streekimpuls

Geld voor projecten landelijk gebied

Om de leefbaarheid en vitaliteit in het landelijk gebied een extra impuls te geven heeft de provincie Noord-Brabant een subsidieregeling opengesteld. Met die regeling worden kleinschalige, vernieuwende en duurzame initiatieven op het platteland ondersteund. De uitvoering en coördinatie is in handen van Streekimpuls Peel en Maas. Om te zorgen dat Streekimpuls haar taak goed kan uitvoeren, heeft het Veghelse college van burgemeester en wethouders vandaag besloten om geld voor het secretariaat beschikbaar te stellen.

Streekimpuls wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant. De gemeente Veghel levert, samen met de zes andere deelnemende gemeenten, een financiële bijdrage aan de proceskosten van Streekimpuls.

Geld voor Veghelse projecten
In totaal is 1,2 miljoen euro subsidiegeld beschikbaar tot en met 2011. Een enthousiaste en deskundige groep mensen uit de streek adviseert over de toekenning hiervan. De gemeente Veghel investeert in Streekimpuls omdat de verwachting is dat verschillende Veghelse projecten dan een bijdrage tegemoet kunnen zien.

Projecten indienen
Contactpersoon van Streekimpuls Peel en Maas is Sarah Schendeler. Heeft u een projectidee in het landelijk gebied dan kunt u bij haar aankloppen voor ondersteuning en voor het verder uitwerken van uw idee. Zij is bereikbaar via telefoonnummer is 0485 – 33 85 73.

Streekimpuls Peel en Maas
Streekimpuls Peel en Maas is onderdeel van de herinrichting van het landelijk gebied, ook wel reconstructie genoemd. Hierin wordt door verschillende partijen, onder de regie van provincie Noord-Brabant, gewerkt aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en bezoekers.
Meer informatie over Streekimpuls vindt u op www.streekimpulspeelenmaas.nl.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?