zaterdag, oktober 10, 2009

 

Duitslijntje

Het project Duits Lijntje krijgt een eigen ‘gezicht’.

Op 14 oktober neemt de stuurgroep, bestaande uit bestuurders van de betrokken gemeenten, een besluit over het nieuwe beeldmerk. Dat beeldmerk wordt voortaan op verschillende momenten en in diverse middelen ingezet. Een van die middelen is de nieuwe website, die naar verwachting eind dit jaar online gaat.

Het beeldmerk is bedoeld om het ambitieuze project een eigen ‘gezicht’ te geven. Het programmabureau Duits Lijntje (ondergebracht bij het RMB in Cuijk) heeft vastgesteld dat bij velen nog niet bekend is wat het Duits Lijntje is, waar het tracé van de oude spoorlijn precies loopt en wat de plannen met het Duits Lijntje zijn. Het nieuwe beeldmerk moet ertoe bijdragen dat het project meer bekendheid krijgt en beter zichtbaar is in het veld. Daarnaast kunnen ook ondernemers die zich bij het project willen aansluiten het beeldmerk gaan gebruiken.

Project Duits Lijntje
Het Duits Lijntje was ooit een unieke spoorverbinding tussen Oost en West. De spoorlijn is in 1873 geopend door de Noord-Brabantsch-Duitse Spoorweg Maatschappij (NBDS). In 1950 werd het tracé voor personenvervoer gesloten. In 2004 stopte de NS met het vervoer van goederen via het Duits Lijntje. Sindsdien wordt nagedacht en gesproken over andere mogelijkheden om de bijzondere kenmerken van het gebied onder de aandacht te brengen. In de tien Brabantse en Limburgse gemeenten, waardoor het Duits Lijntje loopt, worden initiatieven ontplooid om de ecologische, cultuurhistorische en toeristisch-recreatieve mogelijkheden van het gebied te versterken. Ook vindt samenwerking plaats met de Duitse partners om het Duits Lijntje (Boxteler Bahn) ook in Duitsland te versterken en zichtbaar te maken.

Het project Duits Lijntje is onderdeel van de herinrichting van het Brabantse platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder de regie van provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn zij verenigd in de reconstructiecommissie Peel en Maas.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?