zondag, maart 08, 2009

 

Goed weer voor heggenvlechters

Deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten in Oeffelt hebben zondag maar kort in slechte weersomstandigheden hun werk moeten doen.Kort na de middag trok de lucht open en verscheen de zon en in het spoor daarvan de toeschouwers. In het Maasheggengebied komen 26 'vlechtteams' tegen elkaar uit. Een jury beoordeelt de kwaliteit van de heggen van meidoornstruiken. Dat gebeurt aan het einde van de middag. Vorig jaar won een team van de gemeente Boxmeer onder aanvoering van burgemeester Karel van Soest.

Team uit Boxmeer winnaar

Het team van Frank Coenen uit Boxmeer heeft de vierde editie van het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten op zijn naam geschreven. Daarmee blijft de prijs, de gouden hiep (een kapmes), in Boxmeer. Sterker nog, binnen de muren van het gemeentehuis.

Zie ook:
NK Maasheggenvlechten in Oeffelt

Coenen werkt bij de gemeente Boxmeer. Vorig jaar won het team van burgemeester Karel van Soest. Tweede werd het team van Boy Haentjes en Wim van Lanen uit Boxmeer, derde de vlechters van de gemeente Cuijk.De deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten in Oeffelt hebben zondag maar kort in slechte weersomstandigheden hun werk moeten doen. Kort na de middag trok de lucht open en verscheen de zon en in het spoor daarvan de toeschouwers. In het Maasheggengebied kwamen 26 'vlechtteams' tegen elkaar uit. Een zeven koppen tellende jury beoordeelde de kwaliteit van de heggen van meidoornstruiken.
Gelderland 8 maart 2009.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?