woensdag, februari 11, 2009

 

Koerswijziging reconstructie

Herinrichting platteland dreigt te verzanden in details

De provincie gaat de reconstructie van het Brabantse buitengebied heel anders aanpakken. Zij wil daarmee voorkomen dat deze grootste operatie uit haar geschiedenis verzandt in details en honderden miljoenen rijkssubsidie voor het buitengebied worden verspeeld.
Het provinciebestuur (GS) wil zich drastisch beperken tot verwezenlijking van de vier hoofddoelen van de reconstructie: structurele verbetering van de veehouderij, natuur, landschap en waterhuishouding.

De uitvoering hiervan is vertraagd en wordt nu versneld aangepakt in 50 projecten, waarbij de provincie onder meer een aantal landbouwontwikkelingsgebieden (log's) zelf gaat exploiteren. Hieronder bevinden zich naar verluidt de log's Venhorst (gemeente Boekel), Graspeel bij Zeeland, StilleWille bij Moergestel en Chijnsgoed bij Maarheeze. De provincie wil ook de Brabantse bevolking duidelijker gaan vertellen waar het bij de reconstructie van het buitengebied om gaat. Gedeputeerde Rüpp: "Het is ons tot dusver onvoldoende gelukt om te laten zien waar we mee bezig zijn." Veel aandacht trekt wél het verzet van burgers tegen megastallen in hun woonomgeving. De SP-Statenfractie wil vrijdag van de gedeputeerde weten hoe het staat met onderzoek naar effecten van grote concentraties dieren in de log's op de gezondheid van omwonenden. Gelderlander 11 februari 2009.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?