dinsdag, december 30, 2008

 

Heeswijkseplas Cuijk

Ondernemers gaan door met mobiele strandbar

Twintig keer stonden de twee buurmannen Laurens Philippo en Marcel Peters deze zomer met hun mobiele strandbar aan de Heeswijkse Plas bij Cuijk. Om antwoord te krijgen op een flink aantal vragen.

Of ze het wel leuk vonden? Of er vraag genoeg was? Of er brood in zat? Belangrijke vragen en evenzo belangrijke antwoorden, want je baan opgeven als hoofd facturering bij een transportbedrijf in Nijmegen of als ontwikkelaar van machines bij Stork doe je niet zomaar.
"Wat ons betreft kun je zeggen dat het experiment gelukt is. We hebben echt wel een paar keer langs het water gestaan terwijl er niemand was - zo geweldig was die zomer nu eenmaal niet - maar we geloven erin. En we gaan er mee door."

Dat 'er' is het plan om langs de Heeswijkse Plas een strandpaviljoen te beginnen. De mobiele strandbar was een voorzichtige aanloop in die richting. "Wat ons betreft gaan we verder. Maar voor we, als het meezit, in 2010 onze definitieve plannen kunnen realiseren, zouden we in 2009 een tussenstap willen maken."

Die tussenstap betekent dat als het even kan de strandbar komend jaar in de opslag blijft en dat er op het Cuijkse zand een semi-permanente gelegenheid komt. Philippo: "Een wat grotere ruimte en een gelegenheid om ons terras wat uit te breiden. Je merkt echt dat mensen daar behoefte aan hebben."

"Het zou ons ook de gelegenheid bieden om bezoekers wat te eten aan te bieden. Het zou al helemaal perfect zijn als we vergunning krijgen voor het schenken van een biertje en een glas wijn. Want wat is er mooier dan aan het strand zitten met een drankje erbij?"
Zover is het echter nog niet, want plannen uitvoeren betekent vergunningen aanvragen en procedures doorlopen. "De gemeente wil echt wel meewerken, maar ook daar zijn ze aan procedures gebonden. En procedures gaan nu eenmaal niet echt snel." Gelderlander 24 december 2008.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?