woensdag, december 10, 2008

 

Door verbreding nieuwe impuls


Kom kijken en aanschouw het succes van verbrede landbouw!

Verbreding geeft rozenkwekerij Verschuren nieuwe impuls. Koninklijke Kwekerijen H.A. Verschuren uit Haps is al sinds jaar en dag een begrip. Vanaf augustus is het familiebedrijf, dat in 1875 is opgericht, ook een prachtig én succesvol voorbeeld van verbrede landbouw. Recentelijk is de rozenkwekerij namelijk uitgebreid met Het Roozenhuys; een secundaire activiteit naast hoofdactiviteit rozenkweken. Het Roozenhuys staat geheel in het teken van de roos. Het is een sfeervol gebouw met een museum over de Hapse rozengeschiedenis, een nostalgisch winkeltje, een vergaderkamer voor bedrijven en organisaties, en het is een plek waar workshops worden gegeven. Vele bezoekers, waaronder scholieren en directieleden van bedrijven, bezochten inmiddels de unieke locatie. Het Roozenhuys organiseert ook regelmatig themadagen. Deze maand staat Het Roozenhuys in de weekenden van 13 en 14 december en 20 en 21 december, geheel in het teken van kerst. Kom ook, maak kennis met de roos en aanschouw met eigen ogen het succes van verbrede landbouw; een veelzijdig én ondernemend platteland!

Samenwerking zorgt voor versterking

Dat de verbreding van Het Roozenhuys zo’n groot succes zou worden, hadden eigenaren José en Marc Verschuren van tevoren alleen durven hopen. Om tot een dergelijk succes te komen raadt José andere agrariërs aan de samenwerking te zoeken met andere organisaties. "Op die manier kun je elkaar versterken en dat is ontzettend belangrijk hebben wij gemerkt", aldus José. Zo helpt atelier ‘Onder de kersenboom’ uit Mill haar bijvoorbeeld bij het geven van workshops op het gebied van groendecoratie. De ontspannen sfeer staat hoog in het vaandel bij Het Roozenhuys. Daarnaast speelt educatie ook een belangrijke rol. José vertelt: "Jongeren en scholieren maken op speelse wijze kennis met het platteland in Het Roozenhuys. De nostalgie spreekt hen zeer aan. En de afstand tot het platteland wordt zo kleiner". Ieder zaterdag is Het Roozenhuys vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen doordeweeks ook komen, maar dan moeten zij vooraf wel even reserveren.

Vitaal, mooi en schoon Brabants platteland

Verbrede landbouw maakt onderdeel uit van de reconstructie, ofwel de herinrichting van het platteland. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder de regie van provincie Noord-Brabant.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Het Roozenhuys, de arrangementen of wilt u een bezoekje brengen, kijk dan op www.hetroozenhuys.nl of neem contact op met José Verschuren, tel. 0485-314603, e-mail: info@hetroozenhuys.nl.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?