donderdag, oktober 30, 2008

 

Regenboog Schaijk

Mooiland Maasland ontvangt € 150.000 subsidie

Realisatie unieke multifunctionele accommodatie een feit!

De provincie Noord-Brabant en de Europese Unie (EU) geven Woningcorporatie Mooiland Maasland 150.000 Euro subsidie voor de realisatie van de Regenboog in Schaijk, een unieke multifunctionele accommodatie. Het project is van grote betekenis voor de leefbaarheid in de regio; verschillende groepen, zoals kinderen, mensen met een beperking en senioren zullen in harmonie met elkaar gaan samenleven. In de multifunctionele accommodatie komen een school met schoolwoning, huurappartementen voor senioren, een woongebouw voor kinderen met een verstandelijke beperking van Woongroep Dolfijn en een kantoor voor Thuiszorg Pantein. Daarnaast zal het gebouw komen te beschikken over een halfverdiepte parkeerkelder. De Regenboog is de eerste voorziening in haar soort in de omgeving van Schaijk.

Verbeteren leefbaarheid
Mooiland Maasland heeft gezamenlijk met Gemeente Landerd en subsidieadviesbureau Hezelburcht de subsidie bedongen voor de realisatie van de Regenboog. De woningcorporatie bracht de bijzondere eigenschappen van het project onder de aandacht bij de provincie en de EU die graag willen investeren in de leefbaarheid van het platteland, vooral als het gaat om ouderen en gehandicapten. Een multifunctioneel gebouw waar deze groepen gemakkelijk in contact komen met andere groepen uit de samenleving krijgt daarom steun van deze overheden. De EU heeft een subsidie van 75.000 Euro toegezegd en ook de provincie subsidieert het plan met nog eens hetzelfde bedrag. In het totaal kan de realisatie van het plan dus op een bijdrage rekenen van 150.000 Euro.

Vitaal, mooi en schoon Brabants platteland
Het verbeteren van de leefbaarheid is een van de speerpunten uit de Reconstructie, ook wel de herinrichting van het platteland genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties én blijven dorpen leefbaar. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder de regie van provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn deze verenigd in de Reconstructiecommissie Peel en Maas.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?