vrijdag, september 12, 2008

 

Noordoost Brabant

Regio duikelt op economische ranglijst

Noordoost Brabant, waartoe het Land van Cuijk behoort, is fors geduikeld op de Rabo-ranglijst waar het gaat om de economische prestaties van regio’s. De regio staat op 26, terwijl deze vorig haar nog tweede stond achter Flevoland, de regio die dit jaar ook weer op de eerste plaats staat.
Voor het tweede achtereenvolgende jaar staat de regio Midden-Brabant (Tilburg) in de Nederlands top-10 van economische prestaties. Deze keer met een achtste plaats zelfs als beste van Brabant.

Midden-Brabant laat de regio's Eindhoven en Noordoost Brabant voor het eerst achter zich. De ranglijst van veertig regio's wordt opgemaakt door de Rabobank dat de prestaties in een onderzoek bundelt.Was Tilburg vorig jaar nog een verrassing in de Top-10, nu lijkt deze regio toch een blijvertje te worden aan de top van de ranglijst. De groei van het Midden-Brabantse bedrijfsleven wordt door de onderzoekers als kwalitatief goed omschreven.

Deels wordt het toegeschreven aan de overloop van de groei uit de Randstad, veel gebieden die net buiten de Randstad liggen profiteren van de enorme economische groei daar. Maar zowel de groei als de economische kracht in Tilburg ligt boven het landelijk gemiddelde. Heeft Tilburg een opwaartse spiraal te pakken, de regio Den Bosch (Noordoost Brabant) is vorig jaar fors geduikeld op de ranglijst. Zowel de groei als de economische kracht was beneden gemiddeld. Het gebied is terug te vinden op de 26 plaats, terwijl vorig jaar nog een tweede plaats werd ingenomen achter Flevoland, de regio die dit jaar ook weer op de eerste plaats staat. Van de Brabantse regio's staat Zuidoost Brabant (Eindhoven en omgeving) op de twaalfde plaats en West-Brabant is terug te vinden op de zeventiende plaats. Gelderlander 8 september 2008.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?