donderdag, september 18, 2008

 

LOG

Veghel helpt boeren vast vooruit

Het college van B. en W. heeft alvast een nota goedgekeurd met daarin een opsomming van criteria waaraan boeren moeten voldoen die in een zogeheten LOG-gebied een bedrijf willen vestigen.

Dit vooruitlopend op de daadwerkelijke inbedding van de zogenaamde landbouwontwikkelingsgebieden (LOG's) in het nieuwe bestemmingsplan voor het Veghelse buitengebied. ,"Hiermee komen we tegemoet aan specifieke vragen van agrariƫrs die vooruit willen", verklaart wethouder Jan van Burgsteden (DDB).

Volgens Van Burgsteden staat in de nota een groot aantal 'ruimtelijke criteria' waar de bouwlustige boeren alvast rekening mee kunnen houden bij het indienen van aanvragen. "Dan moet je denken aan de minimale afstand tussen bedrijfsgebouwen, welstandsnormen en ontsluitingseisen."

De nota wordt ter inzage gelegd voor inspraak en moet daarna nog goedgekeurd worden door de raad. Van Burgsteden schat in dat de procedure al met al nog een paar maanden in beslag neemt. "Ik verwacht zeker nog een aantal inspraakreacties", verklaart hij.

In de gemeente Veghel zijn in totaal drie gebieden aangewezen als landbouwontwikkelingsgebied. Vanuit met name het gebied Jekschot zijn in het recente verleden bezwaren geuit tegen de voorgenomen bestemmingsplanwijziging. Die maakt de weg vrij voor vestiging van grote veehouderijen. Brabantsdagblad 17 september 2008.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?