zaterdag, juni 07, 2008

 

Restaurantboot Cuijk


Nieuw plan voor restaurantboot in Cuijk

Een hapje eten of een goed glas drinken en ondertussen het genoeglijke geklots van Moeder Maas horen. Met uitzicht op het water, de weilanden, het lieflijke Middelaar en de opgeknapte Cuijkse Maasboulevard.

Dit scenario zou volgend jaar zomer realiteit kunnen zijn. Aan Huub Niessen zal het niet liggen. De Cuijkse reder heeft de plannen voor een drijvend restaurant aan de Cuijkse Maaskade klaar. "Nu moeten bij de gemeente alle lichten nog op groen komen te staan."Niessen, die ook partyschip Jan van Cuijk en de fietspendelboot exploiteert, speelt al jaren met het idee om een restaurantboot te beginnen. Eerdere tekeningen verdwenen in de prullenbak. Zijn idee om er een Romeinse galeiboot neer te leggen, vond de stedenbouwkundige iets te wild. "Het moest hedendaags zijn en tegelijk tijdloos", zegt Niessen. "Het moest passen bij het strakke ontwerp van de vernieuwde kade."

Inmiddels is er een tekening die aan die eisen voldoet (zie illustratie). Niessen: " Iedereen die ik spreek, is er enthousiast over."Niessen heeft zijn plannen naar de Cuijkse politiek gestuurd. "Dan kunnen de fractievoorzitters zelf zien hoe het kan worden."In oktober heeft de reder zijn plannen met wethouder Kroet besproken. Hij hoopt dat het college binnenkort een positief bericht voor hem heeft. In de plannen voor de opknap van de kade – dat werk is op een haar na gevild – wordt een drijvende horecavoorziening genoemd om de kade levendig en aantrekkelijk te maken. Niessen: "Het zou zonde zijn als je straks een kade hebt waar niets gebeurt. Dan wordt het hooguit een hangplek voor jongeren.

De gemeente wil dat de Cuijkenaren weer meer naar het water trekken. Dan werkt een horecavoorziening positief, het pept de kade flink op."Voor het restaurant is een horecavergunning nodig, geen bouwvergunning. Niessen: " Ik vaar er niet mee, maar het wordt wel een echte boot. Met calamiteiten moetie van Rijkswaterstaat weg kunnen."Bij de gemeente was gisteren niemand bereikbaar voor een reactie op de plannen. Gelderlander 7 juni 2008.
Tijd nodig voor plan restoboot in Cuijk'

De Cuijkse ondernemer Huub Niessen zal nog even geduld moeten hebben met zijn plan voor een restaurantboot. Burgemeester en wethouders van Cuijk hebben er nog geen standpunt over ingenomen. Volgens wethouder Ko Kroet is er een principe-uitspraak van het college nodig over de kwestie.

Hij hoopt daar op korte termijn met zijn collega's over te kunnen praten. Niessen heeft eind oktober van Kroet te horen gekregen dat hij binnen een halfjaar iets zou horen over zijn plan om aan de Maaskade een restaurantboot neer te leggen. Kroet betreurt het dat die termijn voorbij is gegaan zonder antwoord aan de ondernemer. Volgens zijn woordvoerder vindt hij het jammer dat het niet gelukt is om sneller te reageren. "Er zal zo spoedig mogelijk duidelijkheid komen voor Niessen", aldus de woordvoerder. De wethouder laat weten dat bij het maken van de plannen voor de opknap van de Maaskade inderdaad is gesproken over een horecavoorziening. Die zou echter aan de dorpskant van de Maasdijk moeten komen en niet direct aan het water. "Toezeggingen aan Niessen zijn er nooit gedaan", zo laat de gemeentewoordvoerder weten. 10 juni Gelderlander.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?