zaterdag, december 08, 2007

 

Week 49

Maandag
Overleg met wethouder Ketelaars over lopende zaken in de gemeente Boekel. Aan de orde komt bedrijfsverplaatsing uit extensievering rood, de haalbaarheid om lichaamswarmte van varkens te benutten om woningen te verwarmen, Food From Boekel en de verplaatsing van een paintball terrein.

Dinsdag
Samen met Hans van Dommelen en Mario Graat ontvang ik een groep studenten van Wageningen Universiteit. We informeren ze over de resultaten van de revitalisering van het buitengebied.

Overleg met ambtenaren van de gemeente Boxmeer. De slepende kwestie rond een hondenopvang wordt voor de zoveelste keer besproken. Na drie jaar zijn we door tussenkomst van de provincie weer bij af. "Ja, mits" en "decentraal wat kan" zijn tot heden loze kreten. In de praktijk is het streekplan heilig en geen spelt tussen te krijgen. En nu maar hopen dat de nieuwe Wro dat beetje ruimte biedt wat we nodig hebben om zaken goed te kunnen regelen.

Woensdag
Overleg met firma Den Ouden. Den Ouden heeft in het verleden Ferm-O-Feed gekocht. Deze fabriek maakt kippenmest export klaar. Meer dan 20 landen over de hele wereld hebben dit waardevolle product inmiddels ontdekt en zijn klant van Den Ouden. We bespreken de toekomstige ontwikkelingen en de kansen voor de regio. Met name fosfaat gaat een hoofdrol spelen. Het is een van de meest beperkende grondstoffen waar de wereldeconomie in de toekomst tegen aanloopt. Belangrijkste leveranciers op dit moment zijn Zuid Amerika en Noord Afrika. Maar deze bronnen zijn eindig. Mogelijk kunnen intensieve veehouderij gebieden deze rol straks overnemen door fosfaat te winnen uit dierlijke mest.

Donderdag
Overleg met N+P recycling Group uit Nieuw-Bergen. Een specialist op het gebied van het benutten van afval. Een bedrijf wat de tijd mee heeft want door Al Gore en de bedenkers van Cradle to Cradle is recycling volop terug op de agenda. En nu niet voor het goede gevoel maar vanwege noodzaak en omdat er geld mee te verdienen valt.

Vrijdag
In februari komt gedeputeerde Hoes met een aantal statenleden naar Haps. Ze laten zich dan informeren over de stand van zaken en ontwikkelingen rond het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein, de kansen van afvalmining en het project Groene Raffinaderij. In Den Bosch bespreek ik met een aantal personen de mogelijkheden om het positionpaper "Groene Raffinaderij Haps" aan te bieden aan deze delegatie. In dit document worden de kansen van bioraffinage en afvalmining besproken.

Weekoverzichtstreekmanager





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?