zaterdag, december 01, 2007

 

Week 48

Maandag
voor het project Back-2-Energy inventariseer ik de mogelijkheden om swill uit middelgrote keukens te benutten als biobrandstof voor biogasinstallaties. Ter voorbereiding naar een Innofocus project heb ik enkele interviews met marktpartijen gepland. Deze ochtend spreek ik een ontwerper van grootkeukens in Uden.

S'avonds is er in Boxmeer de bijeenkomst "Levend landschap". De ecologische aspecten van de reconstructie worden met partijen uit het gebied besproken. Waterkwaliteit en -kwantiteit, landschappelijke, aardkundige en cultuurhistorische waarden, biodiversiteit en milieukwaliteit komen aan de orde. De aanwezige vertegenwoordigers van terreinbeheerders, natuur- en milieuorganisaties, waterschappen, gemeenten en heemkundekringen worden aangezet om met aansprekende plannen te komen die in het kader van de reconstructie uitgevoerd kunnen gaan worden. De bijeenkomst is een initiatief van de provincie samen met het IVN Consulentschap Brabant.

Dinsdag
Een onderneemster wil op een nieuwe locatie haar plannen realiseren. De aanwezige camping wil ze vergroten en voorzien van een slechtweeraccommodatie en in een nieuw te bouwen hooiberg wil ze naschoolse opvang realiseren. Ik geef aanwijzingen hoe tot een bedrijfsplan te komen.

Samen met de projectleider van het project "Zaakversneller" heb ik een afspraak met De Gelderlander in Boxmeer. We bespreken de mogelijkheden om te komen tot een "Starters Cafe" in 2008. Doel is een aantrekkelijke bijeenkomst voor recent gestarte ondernemers en particulieren die over de start van een eigen bedrijf nadenken te houden. Voor de aanwezigen op de bijeenkomsten die daar belang bij hebben kunnen we maatwerkondersteuning bieden middels het project "Zaakversneller".

Woensdag
Streekhuisoverleg in het gemeentehuis te Mill

Een aantal onderneemsters hebben zich verenigd in "Onderneemsterskrans Land van Cuijk". Tijdens een bijeenkomst in de Theemuts in Rijkevoort treffen we voorbereidingen voor het project "Kunstophetplatteland" wat voorjaar 2008 van start gaat.

Donderdag
Onlangs hebben we met een aantal personen gesproken hoe de verkoop van streekproducten te stimuleren. De kern van het project moet een sterk streekmerk worden. Met een communicatie adviseur uit Horst maak ik een houtskoolschets voor een plan van aanpak.

Overleg met directievoorzitter Jan Claassen van Rabobank land van Cuijk-Maasduinen. Ik informeer hem over het project Boerderijfonds. Verder bespreken we de kansen van een streekrekening en de toekomst van de fietspendelboot.

Vrijdag
Bijeenkomst van de PIO-stuurgroep InDorp waar we o.a. geïnformeerd worden over de voortgang van het project Vitale Regio.

Afspraak met een ondernemer. Hij wil een van zijn varkensstallen omzetten in een boerderijhotel. We bespreken de mogelijkheden om samen te werken met een ondernemer in de nabije omgeving. Beide projecten zouden elkaar kunnen versterken.

Weekoverzichtstreekmanager





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?