donderdag, november 22, 2007

 

Bomen Boekel

Boekelse bomen mogen niet om

Het gemeentebestuur van Boekel is weer terug bij af bij de plannen voor inrichting van de zogenaamde landbouwontwikkelingsgebieden (LOG) en de reconstructie van de N605.

Bestuursrechter mr. L. Michon heeft het besluit van de gemeente om het bezwaar van de Brabantse Milieu Federatie (BMF) ongegrond te verklaren, vernietigd. De rechter verwijt de gemeente te weinig rekening te hebben gehouden met de natuurwetenschappelijke betekenis van een houtopstand en de daarmee gepaard gaande nestel- en schuilgelegenheid voor bepaalde diersoorten. De gemeente Boekel zou de gevolgen van de kap van deze grote hoeveelheid bomen op de flora en fauna in kaart moeten brengen. Het besluit van Boekel om de bezwaren van de BMF ongegrond te verklaren berust volgens de rechter op een 'niet voldoende draagkrachtige motivering'.

Volgens wethouder Peter Ketelaars zal er er alsnog een betere onderbouwing komen op de vraag waarom het bezwaar van de BMF ongegrond verklaard is. "De tijd werkt hier wel in ons nadeel", zegt hij. "De bomen moeten voor 15 maart gekapt zijn. Daarna is het kapseizoen voorbij." Als de gemeente dit niet haalt dreigt zij de Ceres-subsidie mis te lopen. Onlangs zette de Ceresstuurgroep al vraagtekens bij het halen van de planning. Het hele project moet namelijk voor 31 december afgerond zijn, wil de gemeente nog aanspraak maken op de subsidie, ter grootte van 1,6 miljoen euro. Het college moet nu een nieuw besluit gaan nemen op het bezwaar van de BMF. Hierna volgt weer een beroepstermijn van zes weken.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?