donderdag, oktober 18, 2007

 

LOG's in Land van Cuijk

Maximaal 49 nieuwe bedrijven in de regio

Het platteland wordt ingedeeld in drie typen gebieden: extensiveringsgebieden (wonen en natuur), verwevingsgebieden (wonen, natuur en landbouw) en landbouwontwikkelingsgebieden (log's). Een log is een concentratiegebied voor intensieve veehouderijen.

Bestaande bedrijven kunnen hier uitbreiden en er kunnen nieuwe bedrijven komen. Er zijn primaire en secundaire log's, alleen in de eerste mogen ook nieuwe bedrijven komen. Een bedrijf ('bouwblok') mag maximaal 3,5 hectare groot zijn. Hoeveel dieren er gehouden gaan worden in die bedrijven is niet te zeggen, ZLTO is daarover nog in overleg.In het Land van Cuijk komen elf log's:- Graspeel, tussen Langenboom en Zeeland. Hier is ruimte voor maximaal zes nieuwe bedrijven.- Ten westen van Beers, maximaal drie nieuwe 'bouwblokken'.- De Ass, bij Haps. Hier kunnen twee nieuwe bedrijven komen.- Log tussen Haps en Rijkevoort, met ruimte voor vijf nieuwe bedrijven.- Wanroij's Broek, ten noordoosten van Wanroij. Maximaal vijf nieuwe bedrijven.- De Driehoek, tussen Oploo, Stevensbeek en Westerbeek.

Ruimte voor acht nieuwe blokken.- Ten zuiden van Westerbeek is een klein log met ruimte voor twee nieuwe locaties.- Maarsven, ten noordoosten van Overloon heeft ruimte voor drie nieuwe bedrijven.- Overloonsche Vlak, ten westen van Overloon. Hier kunnen drie veehouderijen bij.- Wanroijsche Peel, ligt ten noordwesten van Landhorst. Hier kunnen zes nieuwe bouwblokken komen.- Beugensche Peel, ten zuiden van Venhorst ligt gedeeltelijk in gemeente Sint Anthonis. Daar kunnen zes nieuwe bij.- Het grootste log ligt aan de westkant van de Middenpeelweg: Odiliapeel. Ruimte voor twaalf. Gelderlander 18 oktober 2007.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?