vrijdag, september 14, 2007

 

Week 37

Maandag
De week start met een bijeenkomst van de klankbord groep van het IVN (Instituut voor Natuurbeschermingseducatie, Vereniging van Natuurwachten en Natuurgidsen) in het provinciehuis. Het IVN is volop aan de slag om in het kader van de Reconstructie projecten op te starten. We bespreken de behaalde resultaten en de plannen voor de komende maanden. Tevens stemmen we zaken af rond het Duits Lijntje. Projectleidster Liliane Schouten werkt aan een plan om een kinderboek uit te geven wat gebaseerd is op een aantal gebeurtenissen rond deze historische spoorlijn.

S'middags ga ik naar Utrecht. Ik heb een afspraak met Hans Rutten en Henk Huizing van het Innovatienetwerk. Een club die door LNV gestart is om grensverleggende innovaties in agro en groen te stimuleren. De afspraak is naar aanleiding van een contact met het hoofdkantoor van Intratuin dat ik onlangs had. Intratuin werkt aan een product categorie "De eetbare tuin". We bespreken de mogelijkheden om producenten van locaal geproduceerd voedsel te laten samen werken met tuincentra.

Dinsdag
S'avonds ben ik aanwezig tijdens de tweede bijeenkomst waarvoor de motorsportverenigingen uit Veghel, Uden, Landerd en Boekel op het kantoor van de MON (Motorsport Organisatie Nederland) te Cuijk uitgenodigd zijn. Vanuit het streekhuis hebben we de MON en de verenigingen gevraagd om met een wensenpakket te komen ten aan zien van de inrichting van een nieuw oefenterrein te Landerd. We streven daarbij ook naar het realiseren van nieuwe economische dragers.

Woensdag
Voor de tweede bijeenkomst van Kennisloket Peel & Maas i.o. zijn vertegenwoordigers uitgenodigd van diverse onderwijsinstellingen (ROC, HBO, WO) die de regio Peel & Maas bedienen. Het voorstel is dat de onderwijsinstellingen samen een coördinator aanstellen. Deze coordinator krijgt een makelaarsrol om de vraag naar ondersteuning bijvoorbeeld stagiaires af te stemmen op het aanbod van de deelnemende instellingen. Het doel is tweeledig. Reconstructieprojecten koppelen aan de inzet van studenten en docenten daar waar dat zinvol is en stimuleren dat studenten er vaker voor kiezen om in de Peel & Maas regio stage te lopen in de hoop dat ze blijven 'hangen'. Want, de jeugd heeft immers de toekomst.

Donderdag
Met een aantal personen treffen we de voorbereiding om te komen tot een reisgids "Duits Lijntje". Dit bied ondernemers straks de kans om hun projecten die aansluiten bij het "Duits Lijntje" thema extra onder de aandacht te brengen. Een uitgever die we daarvoor uitgenodigd hebben komt met een voorstel wat als praatstuk voor de bijeenkomst dient.

S'avond ben ik samen met Hans van Dommelen uitgenodigd voor een commissie vergadering van de gemeente Mill en St. Hubert. We praten ze bij over de voorgang van de reconstructie. Sommigen zijn verrast over het feit dat de reconstructie zo breed is geworden wat betreft de projecten die opgestart worden.

Vrijdag
Voor de gemeente Boekel onderzoek ik de mogelijkheden van "stadsverwarming" gebruik makend van de lichaamswarmte van varkens. De basis van het systeem is een WKO (warmte koude opslag). Samen met de projectontwikkelaar die 55 woningen gaat bouwen heb ik een afspraak met Eco-Maat een leverancier van WKO. Daarna volgt nog een afspraak met twee medewerkers van Essent die gespecialiseerd zijn in deze moderne verwarmings techniek.

S'middags bespreek ik een projectidee met twee medewerkers van HAS Den Bosch. Het idee krijgt voorlopig de werktitel " Boerenhalte ". De komende weken bekijken ze of er voldoende studenten inzetbaar zijn. Als dat het geval is dan moet het lukken om het komende voorjaar met resultaat naar buiten te komen.

Weekoverzichtstreekmanager





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?