vrijdag, september 14, 2007

 

Ruimte voor ruimte Landerd

Raad keurt locaties ruimte voor ruimte af

Wie een zogenoemde ruimte voor ruimte woning in het buitengebied van Landerd wil bouwen, moet nog even geduld hebben. De gemeenteraad is het niet eens met de locaties die het college van B. en W. heeft aangeduid als bouwlocatie voor de woningen. Althans, de motivatie om op bepaalde locaties wel of geen ruimte voor ruimte woningen toe te staan, is volgens de raad veel te mager.

"Een onding dat juridische procedures uitlokt", zo noemt Harry van Dongen (Driekern) de locatielijst die het college van B. en W. heeft opgesteld. "Uit deze beargumentering valt geen beleid te destilleren voor de toekomst. Ik had liever duidelijke kaders gezien, bijvoorbeeld over de breedte van kavels en de verschillen die per gebied gelden." Een mening die door alle raadsfracties werd ondersteund in de voorbereidende raadsvergadering van woensdagavond. In de voorbereidende raad van mei werd hetzelfde verzoek al gedaan. Daarop is volgens de raadsleden met de opgestelde lijst nog geen bevredigend antwoord gegeven.

Pas als wethouder Chris School (Ruimtelijke Ordening) duidelijke richtlijnen kan voorleggen op basis waarvan een locatie voor ruimte voor ruimte woningen al dan niet wordt goedgekeurd, gaan zij akkoord met het complete beleidsplan Buitengebied in Ontwikkeling (BIO).Om de andere onderdelen van BIO - dat ook richtlijnen geeft over de vraag wat te doen met vrijkomende agrarische gebouwen en over de inrichting van paardenhouderijen als nieuwe economische drager voor het buitengebied - niet onnodig extra te vertragen, is besloten de goedkeuring voor het document te splitsen.

Donderdag wordt BIO ter goedkeuring aan de raad voorgelegd, op het deel met de locaties voor ruimte voor ruimte na. Hierdoor kan de gemeente verder met de andere herinrichtingsplannen voor het gebied. De ruimte voor ruimte locaties komen ter inzage te liggen op het gemeentehuis zodat de gemeente extra 'voer' krijgt om richtlijnen voor goedkeuring op te stellen. Deze moeten vervolgens in de raadsvergadering van 13 december aan de raad voorgelegd worden. Brabantsdagblad 14 september 2007.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?