woensdag, september 12, 2007

 

Rood voor Rood gemeente Uden

Dertien villa's in Odiliapeel

Aan de Tarwestraat aan de oostkant van Odiliapeel komen dertien grote woningen te staan op dito kavels. Dat heeft het Udense gemeentebestuur gisteren bekend gemaakt. De villa's komen er in het kader van de provinciale ruimte-voor-regeling waarbij in ruil voor het slopen van stallen riante huizen op percelen van tenminste duizend vierkante meter mogen worden gebouwd. In de hele gemeente Uden is intussen 35.000 vierkante meter stalruimte gesloopt, aldus wethouder Hidde Nota.

De gemeente Uden werkt nu samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) Ruimte voor Ruimte en het bureau Grontmij Nederland BV om de Tarwestraat in Odiliapeel te ontwikkelen tot gebied voor ruimte-voor-ruimtewoningen. Dit gebeurt met provinciale subsidies. Er zijn volgens wethouder Nota nauwelijks hindernissen in de Tarwestraat en omgeving te overbruggen. ,,Deze straat valt buiten de geluidszonering van vliegbasis Volkel en er bevinden zich geen geurcirkels van agrarische bedrijven in de buurt." Wel moet het gemeentebestuur van Uden nog de nodige gronden aankopen en ervoor zorgen dat de huidige agrarische bestemming in het gebied wordt omgezet in een woonbestemming.

Dat gebeurt met een zogeheten artikel 19 procedure, aldus wethouder Nota gisteren. De nieuw te bouwen woningen sluiten aan op de huidige bebouwing in de Tarwestraat en de Oudedijk. In het midden van het plangebied is ruimte voor een fruitboomgaard. Bebouwing komt hier in carrévorm omheen te staan.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?