zaterdag, augustus 18, 2007

 

Week 33


Maandag
Overleg met Johan Becker. Johan is directeur van MON (Motorsport Organisatie Nederland) waarvan het hoofdkantoor in Cuijk gevestigd is. Johan werkt samen met motorsportvereningen uit Veghel, Uden, Boekel en landerd en andere belangstellenden aan het ontwerp van een modern motorsport centrum. Het doel is de kans die het reconstructieplan bied, om in landerd een nieuw oefenterrein te vestigen, te benutten. De eerste stap is het inventariseren van de wensen van de verenigingen.

Dinsdag
Overleg met de Regio VVV en de Kamer van Koophandel. Op initiatief van de KvK komen we bij elkaar. We wisselen van gedachte hoe in Noordoost Brabant te streven naar een betere structuur om initiatieven van onderop te stimuleren en vanuit de KVK, RVV en de streekhuizen te kunnen begeleiden. We proberen daarbij te leren van de structuur zoals die in Zuidoost Brabant opgezet is middels een netwerk van LTA's (Locaal Toeristische Adviesraden). Ook zien we kansen om te leren van de zogenaamde Leader+ aanpak. De KvK neemt het voortouw om een voorstel op papier te zetten.

Woensdag
Overleg met Onno Hoes. Onno is gebiedgedeputeerde van Peel & Maas. Samen met mijn collega's van het streekhuis team praten we Onno bij over kansen en problemen die we in het veld tegen komen.

Donderdag
Bezoek gebracht aan een boerderij met minicamping die te koop staat. De huidige eigenaar vraagt zich af of de camping door de nieuwe bewoners voortgezet mag worden. Formeel is er in het verleden medewerking verleend vanwege de verbreding van activiteiten van het agrarische bedrijf. Bij monde van de wethouder heeft de gemeente de eigenaar laten weten het op prijs te stellen dat de camping gecontinueerd wordt. De vraag is of de provincie hier akkoord mee gaat. De streekmanager wordt door de eigenaar gevraagd uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn om de camping te behouden.

Vrijdag
Overleg met Ingrid van den Boogaard. Ingrid is een kunstenares die in Den Bosch woont. Haar werk richt zich op film en fotografie. Ze treft voorbereidingen voor haar nieuwste project een reis rond de wereld in een Zonnemobiel van SOIOS uit Maashees. Ingrid maakt van haar reis HDTV breedbeeld opnames welke in 2008 t/m 2010 via satelliet uitgezonden worden. Ingrid is op zoek naar support om haar project te financieren. Tijdens het gesprek met Onno Hoes van afgelopen woensdag concludeerden we dat hier een unieke kans ligt voor het bedrijfsleven uit Noord Brabant om zich middels het project te profileren als ondernemende innovatieve provincie.

Weekoverzichtstreekmanager





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?