woensdag, juni 06, 2007

 

Botsend beleid extra sneu voor onderneemsters


Hondenopvang Oeffelt
Ooit begonnen twee ondernemende dames in Oeffelt met het aan de lijn uitlaten van honden. Samen met de gemeente Boxmeer gingen ze op zoek naar een geschikte locatie die men vond op voormalige stortplaats De Meldert in Oeffelt. Past precies in het beleid van de provincie zou je denken want die ziet graag gesloten stortplaatsen hergebruikt worden. Ware het niet dat er inmiddels op de voormalige stortplaats bomen gegroeit zijn. Omdat stukjes bos zonder specifieke bestemming automatisch als GHS (Groene Hoofd Structuur) aangewezen worden, wordt deze activiteit slechts nog tijdelijk toegestaan. De enthousiaste onderneemsters moeten dus weer op zoek naar een alternatief. Hier hebben ze inmiddels de afgelopen twee jaren veel energie ingestoken. Ze hopen nu een geschikte plaats in Rijkevoort gevonden te hebben. Gek eigenlijk want op zich is de Meldert een ideale plaats. Het is niet de eerste keer en zal ook niet de laatste keer zijn dat het ene beleid (hergebruik maken van voormalige stortplaatsen) bots met het andere beleid (geen activiteiten in GHS). Het is extra sneu voor de onderneemsters dat er geen aantoonbare reden is waarom het bosje ooit GHS geworden is. Dat was namenlijk het gevolg van een administratieve handeling van de provincie waarbij stukjes bos, ook al is het op een oude stort, automatisch GHS werden.


Busje staat klaar

Willen alle reizigers met de lijndienst Oeffelt - Haps één voor één instappen en rustig een plekje zoeken in een van de dertig benches. Je hoort ’t Anuska van den Boogaard van Hondenuitlaatservice D’n Uutloat (zie foto) zeggen.

Sinds kort heeft het Oeffeltse bedrijf van Van den Boogaard en Isabelle Janssen de beschikking over een oude SRV - bus, die tot voor kort dienst deed als afvalinzamelingsbus. Het oude busje met trailer was te klein. Met de ‘nieuwe bus’ worden elke doordeweekse ochtend meer dan twintig trouwe viervoeters opgepikt bij de A73 - afslag Haps voor een dagje lekker ravotten in een speelbos van een halve hectare bij Oeffelt. Wellicht eind dit jaar nog pendelt de SRV - bus tussen Haps en Rijkevoort. Dan hopen Isabelle en Anuska bij Rijkevoort een speelweide van ruim een hectare te betrekken. „De dagopvang van honden wordt steeds populairder“, zegt Isabelle. Gelderlander 20 maart 2007.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?