maandag, maart 05, 2007

 

Nieuwe website voor platteland

Nieuwe website brengt projecten op het platteland in kaart

Op 1 maart heeft de Limburgse gedeputeerde Ger Driessen tijdens de Manifestatie Veranderend Land in het Limburgs Museum de website www.ondernemendplatteland.nl officieel in gebruik gesteld. Het doel van de site is om ondernemers op het platteland via Google Earth met elkaar in contact brengen om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.
De Manifestatie Veranderend Land was georganiseerd door provincie Limburg, Limburgs Museum en De Reconstructie Limburg. Tijdens de Manifestatie werd teruggeblikt en vooruitgeblikt op de reconstructie van het platteland, in Limburg: Platteland in Uitvoering.

Streekmanager Twan Goossens van reconstructiegebied Peel & Maas kwam met het idee van een digitale marktplaats voor projecten op het platteland. Communicatie-adviesbureau Imagro tekende voor de uitvoering. De website geeft ondernemers de kans andere ondernemers en initiatieven te vinden. Via schaalbare kaarten van Google Maps kunnen ze zelf zien wie er in de regio actief is met plattelandsprojecten. Er wordt op termijn gestreefd naar een landelijke dekking. De website www.ondernemendplatteland.nl is een verzameling van ondernemersprojecten die zowel goed als slecht zijn gelopen. Deze projecten zijn op een heldere manier ontsloten zodat ondernemers er gemakkelijk doorheen kunnen gaan en de belangrijkste kerngegevens vinden. Nieuwe initiatieven en projecten kunnen gratis worden aangemeld.
Imagro, 02/03/07





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?