vrijdag, maart 23, 2007

 

LOG Jekschotse Heide

LOG Jekschotse Heide is een bijzonder LOG. Er zijn namenlijk drie gemeenten (Veghel, Laarbeek en Sint Oedenrode) bij betrokken en drie reconstructiegebieden.

Buurt keert zich tegen 'megaboer'

Dertien gezinnen uit de Jekschotstraat en omgeving in Zijtaart maken zich ernstige zorgen over de mogelijke vestiging van een groot varkensbedrijf in hun buurt. Dit gebied is in het provinciale reconstructieplan aangeduid als 'landbouw ontwikkelingsgebied' (LOG). De buurt wil met het gemeentebestuur van Veghel in gesprek over een aanvraag van een zekere heer Gloudemans voor de bouw van stallen voor 748 zeugen en 1995 vleesvarkens aan de Jekschotstraat.Volgens de buurtbewoners behoort een dergelijk bedrijf tot de grootste bedrijven in ons land, maar wordt de strenge regelgeving door Gloudemans omzeild door twee verschillende bedrijfsoorten te combineren.

Als de aanvraag boven de 750 zeugen of 2000 vleesvarkens zou uitkomen, zou het bedrijf aan strengere, Europese milieueisen moeten voldoen.De Veghelse wethouder Christ van Bree wil best om tafel met de buurtbewoners, maar ziet op dit moment nog geen aanleiding. "Het gaat om een principeverzoek. Het kan best zijn dat wij tot de conclusie komen dat dat bedrijf daar helemaal niet kan komen. Want ook in een LOG-gebied kan niet zomaar alles." Mocht het college kansen zien voor Gloudemans, dan gaat Van Bree zeker praten met de buurtbewoners. Brabantsdagblad 23 maart 2007.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?