vrijdag, augustus 18, 2006

 

Minicamping

Meer boeren willen minicamping

Gemeenten krijgen, vooruitlopend op afschaffing van de Wet op openluchtrecreatie in 2008, stilaan meer aanvragen voor een minicamping.Dat leert navraag bij de gemeenten in het Land van Cuijk en de gemeente Gennep. Vooral in de gemeenten Sint Anthonis, Boxmeer en Gennep zijn steeds meer boeren die achter op hun erf een minicamping willen beginnen. Vanaf 2008 mogen gemeenten van het rijk zelf het kampeerbeleid bepalen. Gennep gaf onlangs al te kennen, in het kader van stimulering van het toerisme, de komende jaren meer kampeerders op het erf van de boer toe te willen laten. Vijftien standplaatsen voor kampeerders, nu het wettelijke maximum, moeten er 25 worden. Nu telt de Niersgemeente zeven kleinschalige campings: Heijen (3), Milsbeek (2), Ven-Zelderheide en Ottersum.

Dat kunnen er, zo wil het gemeentebestuur, maximaal tien worden.Voor uitbreiding van het aantal plaatsen op boerderijcampings pleiten belangenorganisaties van minicampings al enkele jaren. Hiermee moet kamperen bij de boer die naarstig op zoek is naar alternatieve verdiensten, rendabeler gemaakt worden. Sint Anthonis heeft nu zes minicampings: in Sint Anthonis (3), Wanroij, Oploo en Rijkevoort-De Walsert. Er liggen twee officiële aanvragen voor nieuwe boerencampings, zo laat een woordvoerster weten. „Wellicht dat er nog meer boeren met dergelijke plannen rondlopen.“Boxmeer kent (‘voor zover wij kunnen nagaan’) negen boerencampings, vooral in de buitengebieden van de kleine kernen. De campings zijn in Overloon (4), Vierlingsbeek (3), Holthees (1) en Groeningen (1).„Er liggen nog geen formele, nieuwe aanvragen, maar in de wandelgangen wordt gefluisterd dat er de komende jaren meer boeren een camping op hun erf willen beginnen“, aldus de gemeentewoordvoerder.

Mill en Sint-Hubert telt er acht: Wilbertoord (4), Sint-Hubert (2), Mill en Langenboom. Op het stadhuis van Grave is bij de woordvoerder het bestaan van twee legale minicampings bekend: in Escharen en in Gassel. Cuijk heeft nu drie boerencampings: Beers (2) en Haps. Officiële aanvragen zijn op dit moment niet bekend op de gemeentehuizen van Mill, Cuijk en Grave. De meeste gemeenten hebben nog niet nagedacht over de vraag met hoeveel het aantal standplaatsen na 2008 uitgebreid zou kunnen worden. Gelderlander 17 augustus 2006.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?