woensdag, juni 07, 2006

 

Samenwerken

Ondernemer houdt geld over

Ondernemers in de gemeente Boxmeer kunnen jaarlijks honderden, zo niet duizenden euro’s besparen, alleen al door met elkaar samen te werken. Samen energie inkopen en samen contracten afsluiten voor afvalverwerking zijn maar twee voorbeelden van werkterreinen waar volgens de KOGeBo geld te halen valt.De koepelorganisatie van ondernemersverenigingen in de gemeente Boxmeer werd in december vorig jaar opgericht en heeft het afgelopen half jaar bepaald niet stilgezeten. Op allerlei terreinen werden onderzoeken verricht, met als doel geldbesparing voor de ondernemers te realiseren.Wat energie betreft, is dat zeker mogelijk, stelt de ondernemersclub.

„De energiemarkt is enorm in beweging“, zegt bestuurslid Frans van den Weijer die de afvalbedrijven opzocht. „De markt is superturbulent en dat is voor ons gunstig.“ Energieleveranciers proberen elkaar met gunstige prijzen af te troeven en daar moeten de Boxmeerse ondernemers op inspringen, vindt hij. „Bij een gezamenlijke inkoop is een kostenreductie van 20 procent haalbaar“, meent hij. „En dan houden we het aan de lage kant.“ Met energiebedrijven Nuon en Essent zijn inmiddels oriënterende gesprekken gevoerd. Ook wat afvalverwerking betreft, zijn er voordelen te halen voor Boxmeerse winkeliers en andere bedrijven. „Afvalverwerking kost veel geld“, weet Piet Verbeeten, eveneens bestuurslid van de KOGeBo. Hij vroeg bij drie bedrijven offerte en kwam tot de conclusie dat ook op dit gebied geld te verdienen valt. „Ten opzichte van de huidige situatie kunnen we op een kostenreductie van meer dan 15 procent uitkomen.“Advertentieruimte in dag- en weekbladen? Ook hier zijn volop mogelijkheden.

Inmiddels zijn bij diverse media kortingen bedongen. Een collectief af te sluiten contract voor de controle van brandblusapparatuur, lessen in bedrijfshulpverlening, bedrijfsfitness. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, want hoe lager de kosten per individuele ondernemer.De komende tijd gaat KOGeBo de plannen nader uitwerken. Ondernemers die van de expertise en hulp van de organisatie gebruik willen maken, moeten wel aangesloten zijn bij de plaatselijke ondernemersverenigingen. Gelderlander 7 juni 2006.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?