dinsdag, april 18, 2006

 

Saneren ongewenste bebouwing

Subsidie voor sanering ongewenste bebouwing in Noord-Brabant

Brabantse agrarische ondernemers kunnen binnenkort in aanmerking komen voor een subsidieregeling waarmee ongewenste bebouwing in het buitengebied gesaneerd moet worden. Deze subsidie kan op z’n vroegst aan het eind van de zomer worden aangevraagd.

De provincie zal aan een aantal Brabantse gemeenten budget beschikbaar stellen voor de sloop van ongewenste bebouwing in Brabantse buitengebieden. Dit gebeurt via een nog vast te stellen bijdrageregeling. De desbetreffende gemeente dient ten minste 30 ruimte-voor-ruimtekavels in ontwikkeling te hebben om in aanmerking te komen. Momenteel gaat het om de gemeenten Oirschot, Oss, Rucphen, Alphen-Chaam, Asten, Cuijk, Deurne en Drimmelen.

In 2007 komen hier nog enkele gemeenten bij.De desbetreffende gemeente zal op basis van een voorbeeldverordening de subsidieregeling openstellen voor belangstellenden. Het moet gaan om sloop van ten minste 200 m2 en de sloop moet enige betekenis hebben voor natuur en landschap. Gemeenten kunnen gebieden en objecten aanwijzen die voor subsidie in aanmerking komen. Dit zouden voormalige agrarische bedrijfsgebouwen of niet-agrarische bedrijfsgebouwen kunnen zijn.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?