maandag, april 24, 2006

 

Leefbaarheid St-Agatha

St-Agatha: ‘Bouw voor senioren’

Er is nog steeds weinig zicht op woningbouw. De Cuijkse PvdA - fractie heeft het college vragen gesteld over de vertraging. Tijdens een bijeenkomst van de dorpsraad op 20 april is door inwoners van het Maasdorpje gevraagd hoelang het nog duurt voordat er woningen worden gebouwd. Noud Verdijk, voorzitter van de dorpsraad, bevestigt het ongeduld onder de bewoners. „Om het dorp leefbaar te houden, zijn er woningen nodig voor starters en senioren.

We hebben nog steeds goede hoop dat er iets gaat gebeuren, maar je merkt wel dat de mensen haast krijgen. Het is logisch dat jongeren op een gegeven moment zeggen: het duurt me te lang, ik ga ergens anders wonen. Er zijn dus al jongeren vertrokken.“ Naar aanleiding van de opmerkingen van de bewoners heeft de PvdA-raadsfractie vragen gesteld aan burgemeester en wethouders van Cuijk. Het gaat met name om het zogeheten plan Kepser. Dat is het voormalige bedrijfsterrein van het gelijknamige metaalbedrijf dat door de gemeente is gekocht met het oog op de bouw van woningen. Vorig jaar meldde de toenmalige wethouder Kloosterman nog dat ze hoopvol was over de uitvoering van de plannen.

Maar er zit nog steeds weinig schot in de zaak omdat er onderhandeld moet worden met de eigenaren van een aangrenzend stuk grond. Volgens de PvdA hebben de dorpsbewoners al een jaar niets meer van de gemeente gehoord over het bouwplan. De fractie wil van het college weten hoe het nu staat met de ontwikkeling van het plan. Verder wil de fractie weten of er inmiddels rekening wordt gehouden met de bouw van seniorenwoningen ter plekke. In het coalitieprogramma van het nieuwe college van Cuijk - waar de gemeenteraad zich vanavond over buigt - wordt heel duidelijk het voornemen uitgesproken om ook in de kernen van Cuijk voldoende betaalbare woningen voor ouderen te bouwen.

In het Dorpsontwikkelingsplan (DOP) van Sint-Agatha, een toekomstgericht plan over de leefbaarheid van het dorp, waar de bewoners zelf een flinke steen aan hebben bijgedragen, wordt die noodzaak onderstreept. De bouw van woningen voor starters en senioren wordt in het dorp - na de bouw van een sporthal - als de op een nahoogste prioriteit beschouwd. Gelderlander 24 april 2006.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?