dinsdag, maart 21, 2006

 

Toerisme in Landerd

Verwijsborden naar campings Landerd

Het Platform Toerisme Landerd wil dat er nog voor het toeristisch seizoen bewegwijzeringsbordjes naar de kampeerbedrijven in Landerd komen. Zowel aan de provinciale wegen als de gemeentelijke, wegen in Landerd komen borden te staan. Landerd is daarmee de eerste gemeente in de provincie Noord-Brabant die zo’n bewegwijzering heeft. Het toeristisch platform heeft voor het project zogeheten Ceressubsidie gekregen.

Het platform toerisme is sinds juli 2002 actief in Landerd. Tot nu toe heeft het platform een aantal projecten opgezet zoals een wandelknooppuntensysteem met kaarten en informatiepanelen. Ook is de fietsroute Bossche School ontworpen en is er een tuinenroute ontwikkeld. Onlangs heeft het platform toerisme een promotieplan laten opstellen met als titel 'Landerd kent vele smaken'. Volgens het platform is Landerd een te onbekend gebied op het terrein van toerisme en recreatie. Het platform denkt dat het niet in staat is om in zijn eentje Landerd als recreatiegemeente op de kaart te zetten.

Maashorst
Het promotieplan gaat uit van een aantal belangrijke waarden van Landerd als recreatiegemeente, zoals de afwisseling in landschap, het grote aantal verblijfsaccommodaties, de nabijheid van de Maashorst en Herperduin, de horeca en de Maashorstboeren. Bij de verdere promotie wordt Docus de Das als mascotte ingezet. Overigens wordt op dit moment ook gewerkt aan een promotieplan voor het gebied Maashorst. Dat plan zal overeenkomsten vertonen met het plan voor Landerd. Brabantsdagblad 11 maart 2006.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?