donderdag, maart 23, 2006

 

Motorcrossterrein Landerd

Samen met een contactpersoon namens de Noordoost Brabantse motorcrossverenigingen onderzoek ik of er behoefte is aan een platform wat kan fungeren als spreekbuis om wensen richting de overheid te kanaliseren. Doel is naar geschikte locaties te streven om deze sport te beoefenen naar tevredenheid van zo mogelijk alle partijen. Het volgende bericht gaat over een nieuwe beoogde locatie zoals die in het reconstructieplan opgenomen is.

Pas in juni besluit over crossterrein

De provincie geeft naar verwachting in juni duidelijkheid over de aanleg van een regionaal motorcrossterrein nabij Ferm-o-Feed in Zeeland. Volgens de Landerdse wethouder Egbert van Hout moet de provincie een principe uitspraak doen over de aanleg van het regionale circuit. „We hebben onlangs nog overleg gehad met de provincie en motorclub Sint-Christoffel uit Schaijk. Er ligt nu een plan voor de invulling van het motorcrossterrein“, aldus Van Hout. De provincie moet nu een uitspraak doen of het motorcrosscircuit nabij Ferm-o-Feed een regionale voorziening kan worden. Eind vorig jaar gaf wethouder Van Hout al aan dat er geen belemmeringen meer zijn wat betreft de milieuregels en het akoestisch onderzoek. In de buurt van de mestfabriek Ferm-o-Feed is nog wel de aanleg van een zogeheten landbouwontwikkelingsgebied gepland. Door de aanleg van een regionaal motorcrossterrein moet er volgens Van Hout een klein deel van dat landbouwontwikkelingsgebied worden opgeofferd. „Maar dat zou toch gemoeten hebben omdat dat deel nog binnen de geluidscirkel van vliegbasis Volkel valt. En omdat er bij de landbouwbedrijven ook woningen gebouwd moeten worden, zou dat gedeelte van het landbouwontwikkelingsgebied toch al niet gebruikt kunnen worden vanwege die geluidscirkel van Volkel dus.“
VragenVolgens Van Hout zijn er inmiddels ook concrete vragen gesteld door gemeenten uit het Land van Cuijk over deelname aan het regionale motorcrosscircuit. „Het gaat dan ook om financiële steun vanuit het Land van Cuijk“, zegt Van Hout. In het verleden heeft de gemeente Uden ook al aangegeven dat ze wil bijdragen in het motorcrossterrein. Ook Boekel zal mogelijk meedoen. Motorclubs uit die gemeenten kunnen ook gebruik gaan maken van het circuit in Zeeland. Ook de provincie zal een bijdrage leveren. Op het nieuwe regionale motorcrossciruit zou straks 21 uur per week gecrosst mogen worden.
Regionaal crossterrein
Landerd bekijkt samen met de provincie of er in de buurt van mestfabriek Ferm-o-Feed aan de Volkelseweg in Zeeland een crossterrein kan komen.In Landerd is geen crossterrein meer sinds de Raad van State het crossen op het terrein in de Reekse bossen heeft verboden.Behalve motorclubs uit Landerd moeten ook clubs van leders geholpen worden. Brabantsdagblad 23 maart 2006.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?