dinsdag, februari 28, 2006

 

Subsidie BMF

Rüpp dreigt met intrekken subsidie van milieufederatie

Den Bosch - Provinciebestuurder P. Rüpp heeft gedreigd subsidie aan de Brabantse Milieufederatie (BMF) in te trekken als die haar bezwaren tegen verschillende reconstructieplannen voor het buitengebied niet annuleert. Rüpp vindt het onaanvaardbaar dat de BMF eerst instemt met deze plannen en vervolgens toch haar handtekening zet onder bezwaarschriften hiertegen bij de Raad van State. „Het kan niet zo zijn dat wij de milieufederatie betalen om in regionale commissies een bijdrage te leveren aan de uitvoering van de reconstructie en zij vervolgens haar medewerking opschort tot de Raad van State uitspraak heeft gedaan over haar bezwaren. Dan gaan wij korten op hun uitkering“, aldus de gedeputeerde.

Het zou hierbij gaan om 300.000 euro.Rüpp is vooral boos over een aantal fundamentele bezwaren die de BMF volgens hem heeft ingediend tegen de reconstructieplannen. „Dat is iets anders dan dat lokale milieugroepen proberen op details alsnog hun gelijk te halen, zoals afdelingen van de boerenorganisatie ZLTO dat ook doen.“
Niet toegevenDe BMF is echter niet van zins toe te geven aan de druk van de provincie en heeft volgens voorzitter B. Elkerbout ’dan ook geen enkel bezwaarschrift ingetrokken’. „Laat Rüpp eerst maar eens aantonen of het klopt wat hij zegt. Hij heeft aangekondigd zijn beweringen met documenten te zullen staven, maar heeft dit nog altijd niet gedaan.

Wij hebben daar al enkele malen om gevraagd, maar er komt niets“, verklaart Elkerbout. De gedeputeerde beaamt dat het wat langer duurt dan de bedoeling was, maar dat hij zeker met het bewijsmateriaal op de proppen komt. In het verleden heeft de provincie wel eens gedreigd om de subsidiekraan naar de BMF volledig dicht te draaien omdat de milieufederatie zich te kritisch jegens haar opstelde. Volgens Rüpp is dat nu niet aan de orde. Brabantsdagblad 28 februari 2006.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?