donderdag, februari 23, 2006

 

Minder geld uit Brussel

Dubbelen: 22.000 ton asfalt en 100.000 bloemen

Bedrijventerrein De Dubbelen in Veghel is de afgelopen twee jaar voor ruim 13 miljoen opgeknapt. Bij de feestelijke afsluiting werd duidelijk dat er geen geld meer uit Europa komt voor dit soort projecten.

Lasers bij de feestelijke afsluiting van het project 'Revitalisering De Dubbelen', in de nieuwe showroom van Vos Volvo aan de A50. Foto Jeroen Appels/Van Assendelft Met de stampende beats en bezwerende zang van Enigma en met hypnotiserende lasers werd het project ’revitalisering De Dubbelen’ gistermiddag afgesloten. Ruim 13 miljoen euro is er sinds mei 2004 gestoken in het opknappen van Veghels grootste bedrijventerrein. 22.000 ton asfalt werd gestort, ruim 5 kilometer rioolbuizen werden in de grond gestopt en 100.000 kuub grond werd verzet. Maar ook werden 100.000 bloembollen gepoot, 640 bomen geplant en één vistrap aangelegd. Het project behelsde immers niet alleen de bevordering van de bereikbaarheid en aantrekkelijkheid voor bedrijven. Onderdeel van het project was ook de aanleg van een nieuwe strook natuurgebied. Voor de feestelijke afsluiting waren gisteren onder anderen gedeputeerde Onno Hoes en Europarlementariër Lambert van Nistelrooij uitgenodigd. Hoes moest verstek laten gaan. Hij sprak de genodigden toe vanaf een vooraf opgenomen dvd.

Nieuwe agendaVan Nistelrooij was er wel. Hij complimenteerde de betrokken partijen met het bereikte resultaat. Tegelijk liet hij weten dat dergelijke projecten vanaf volgend jaar niet meer in aanmerking komen voor subsidiëring vanuit Brussel. „Vanaf 1 januari 2007 gaat een nieuwe periode in, tot 2013. Dan geldt ook een nieuwe agenda. Infractructurele werken als deze komen dan niet meer in aanmerking voor Europese steun. De focus komt te liggen op steun aan bedrijven en overheden die de kenniseconomie bevorderen.“ Overigens is de ruif voor Nederland straks ook nog maar half zo vol als in het Ceresprogramma. „Dat is logisch, Nederland draagt straks ook een miljard per jaar minder af aan Europa“, vindt Van Nistelrooij.

Namens de Veghelse ondernemers sprak Peter van der Meij een woordje. „Een fantastisch geslaagd project met, wat mij betreft, één smetje. Op de Eerdsebaan, aan het eind van de afritten van de A50 hadden natuurlijk rotondes moeten liggen. Dat stelden wij in 1994, toen de snelweg werd gepland, al voor. Maar toen was de provincie tegen. Het is dat Onno Hoes niet is gekomen, anders pakte ik hem hierover alsnog bij zijn vestje. Want daardoor zitten we nu met die levensgevaarlijke opstoppingen bij de afrit komende vanaf Uden.“ Brabantsdagblad 23 februari 2006.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?