zondag, januari 08, 2006

 

Veghel: Smaakmakend!

Veghel wil ’smaakmakender’ worden

Maandag 2 januari 2006 - Burgemeester Frankfort presenteerde tijdens de nieuwjaarsreceptie een nieuwe leuze voor Veghel: Smaakmakend.
Veghel - Het kan in voedingsstad Veghel allemaal nog een beetje ’smaakmakender’, zo vindt burgemeester Arno Frankfort. Tijdens de nieuwjaarsreceptie die gisteren in theater de Blauwe Kei werd gehouden, presenteerde hij dan ook een nieuwe leuze voor Veghel: Veghel Smaakmakend. Want volgens hem zitten er smaakmakende bedrijven in Veghel en heeft Veghel ook de smaak te pakken wat samenwerken met Uden betreft. „Het intergemeentelijk bureau economie is inmiddels een feit.“ De trots werd uitgesproken dat Veghel het afgelopen jaar eerste zakenstad van Brabant is geworden. „De werkgelegenheid in onze gemeente is gestegen naar bijna 26.000 arbeidsplaatsen. Daarmee staat Veghel op een zesde plaats in Noordoost-Brabant“, telde de Veghelse burgemeester uit. Op onderwijsgebied springt Veghel er volgens hem ook uit. Het nieuwe Zwijsencollege moet dé school van de toekomst worden in deze regio. En met de nieuwe rondweg om Erp en een ’smaakvolle inrichting van Mariaheide’ denkt Veghel de bereikbaarheid vanaf dit jaar te verbeteren.
Prullenbak De opmerking dat er in Veghel niets te beleven valt, moet volgens Frankfort in de prullenbak verdwijnen. „Wandel of fiets eens door onze gemeente. U komt vast op plekjes waarvan u niet het vermoeden had dat ze bestonden. Ook met het oog op het spraakmakende Slokdarmfestival dat dit jaar plaats gaat vinden, kun je zien dat Veghel leeft.“ In zijn toespraak blikte Frankfort alvast vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen die op 7 maart plaatsvinden. Hij riep de inwoners van Veghel op om te gaan kiezen ’voor een raad die haar verantwoordelijkheid voor Brabants zakenstad nummer één waarmaakt’.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?