woensdag, januari 18, 2006

 

Foodregio Uden-Veghel

Oprichting Foodregio Uden-Veghel feit

Onder toeziend oog van notaris Goof van Nunen is dinsdagavond, tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het CVO, VMK en EBK de stichting Foodregio Uden-Veghel- Schijndel opgericht. Masterfoods-directeur Harry Faassen en cateraar Bob Hutten ondertekenden de officiële acte. Hiermee is de deur opengezet voor een bovenregionale samenwerking met de foodregio’s Helmond en Eindhoven, provincie, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Kamer van Koophandel en het onderwijsveld.

Het samenwerkingsverband wil in Brussel gelden losweken om het competentiegericht onderwijs in de ‘food- en feedsector’ op te kunnen zetten. “Veghel kent van oudsher veel voedingsgerelateerde bedrijven. Veghel voedt zowel nationaal als internationaal vele monden. Voor de toekomst is het van belang om jezelf af te vragen wat het imago is van onze sector en hoe je gekwalificeerd personeel krijgt en houdt“, lichtte Faassen toe. Reden voor een aantal ondernemers om de koppen bij elkaar te steken en de Foodregio Uden-Veghel-Schijndel op te richten. Om een volwaardige gesprekspartner te zijn op een groter terrein was het echter noodzakelijk de overlegvorm, die tot dan toe bestond uit een tijdelijke denktank, te formaliseren. Dat gebeurde dus dinsdagavond in aanwezigheid van zo’n 200 ondernemers. “Een belangrijk moment”, aldus de Masterfoods-directeur. “We willen tenslotte naast smaakmakend ook spraakmakend zijn”, stelde hij, verwijzend naar de nieuwe slogan ‘Veghel: smaakmakend’, die burgmeester Frankfort op Nieuwjaarsdag bekendmaakte. Kliknieuws 10 januari 2006.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?