donderdag, december 01, 2005

 

Sociaal Economisch Beleid

Het sociaal-economisch beleid van de Provincie Noord-Brabant slaat aan. Vooral de kwaliteit van het bedrijfsleven, het toeristische aanbod, de stedelijke vitaliteit en de mate waarin er ruimte is voor bedrijven zijn in vergelijking met andere provincies goed te noemen. Wel zou de revitalisering van het landelijk gebied hoger op de agenda mogen.
Dat alles blijkt uit een onderzoek dat de Provincie halverwege deze bestuursperiode heeft laten uitvoeren. Gedeputeerde Staten willen in ieder geval vernieuwende MKB-bedrijven (midden- en klein bedrijf) in Brabant beter ondersteunen. Daarom organiseert Provincie begin 2006 een bijeenkomst met sleutelfiguren uit de financiële wereld, ondernemers, participatiemaatschappijen en regionale ontwikkelingsmaatschappijen over de mogelijkheden om meer risicokapitaal ter beschikking hebben voor het MKB. Vooral starters en snelgroeiende ondernemingen hebben behoefte aan kapitaal.

De Provincie moet op sociaal-economisch gebied blijven investeren in innovatie, verbetering van de arbeidsmarkt, de economische vitaliteit van het landelijk gebied en herstructurering van bedrijventerreinen, blijkt verder uit het onderzoek.

Eén van de provinciale speerpunten is het vergroten van de economische vitaliteit in het landelijk gebied. Hierin moet Brabant nog een slag maken. De stichting Agro & Co is een belangrijk instrument voor de komende jaren om nieuwe economische dragers voor het landelijk gebied te ontwikkelen. Maar ook de toeristisch-recreatieve- en zorgsector bieden kansen om de leefbaarheid in het landelijk gebied een impuls te geven.

De onderzoekers adviseren voor wat betreft het arbeidsmarktbeleid om dit
op onderdelen te herijken en dat is inmiddels gebeurd. Actieplannen als ‘Ervaring werkt’ en ‘Een kleurrijk Brabant werkt’ (verbeteren van de arbeidsparticipatie van ouderen en allochtone jongeren) worden al uitgevoerd. Ook het actieplan ‘Kennis = meedoen’ is een nieuwe impuls voor het arbeidsmarktbeleid.
Het onderzoek zal over twee jaar weer worden uitgevoerd zodat resultaten en ontwikkelingen goed gevolgd kunnen worden. Bron: brabant.nl 1 december 2005.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?