woensdag, september 07, 2005

 

Ceresgelden voor ROC De Leijgraaf

26 augustus 2005

ROC De Leijgraaf in Veghel komt met twee projecten (Stratos en Innofocus) om het innovatief vermogen en de kennisintensiteit van het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Noordoost-Brabant te vergroten. De Leijgraaf krijgt daar Ceressubsidie voor.
Stratos vloeit voort uit de ambitie van De Leijgraaf om kenniscentrum te worden voor MKB bedrijven in Noordoost-Brabant. De aanpak van Stratos is al bekend in West-Brabant (geïntroduceerd door REWIN) en komt neer op ‘lerende ondernemersnetwerken’. Daarin delen coaches uit het grootbedrijf hun kennis en ervaringen met het MKB. Stratos kost in totaal ruim een kwart miljoen euro, waarvan Ceres € 75.000 op tafel legt en de Provincie Noord-Brabant en de gezamenlijke Ceresgemeenten elk € 22.000. Verder dragen de bedrijven € 81.600 bij en Stichting ROC De Leijgraaf € 50.000.

Innofocus

Innofocus is in essentie een Research & Devolpment (R&D) stimuleringsproject waarbij MKB-bedrijven en kennisinstellingen samenwerken in concrete R&D-projecten die de concurrentiekracht van het bedrijfsleven versterken. ROC De Leijgraaf treedt op als trekker en werkt nauw samen met HAS Den Bosch, Syntens en United Brains (samenwerkingsverband tussen TU/e, TNO en Fontys Hogescholen). De totale kosten voor Innofocus zijn bijna € 1,3 miljoen, waarvan Ceres ruim € 500.000 bijdraagt, de gezamenlijke Ceresgemeenten € 90.000 en de Provincie Noord-Brabant hetzelfde bedrag. De bedrijven en deelnemende kennisinstellingen dragen zelf ook substantieel bij, respectievelijk met € 240.000 en bijna € 340.000.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?