woensdag, juli 06, 2005

 

Moed is nodig

Veerman ziet te weinig bestuurlijke moed

Bestuurders en ambtenaren in Nederland hebben te weinig moed, vindt landbouwminister Veerman. Volgens Veerman verschuilen te veel ambtenaren en bestuurders zich achter bestaande regels.
Veerman ging vandaag tijdens de ondertekening van het reconstructieplan Veluwe in op de vraag of het mogelijk is flexibiliteit toe te passen bij de uitvoering van de plannen. Dat kan niet alleen, vindt Veerman, het moet ook. "Mijn opdracht aan mijn mensen is: kan het niet zoals men het vraagt."
De landbouwminister constateert dat voor flexibiliteit ambtelijke en bestuurlijke moed nodig is. "Maar dat is een schaars goed. Regels zijn een steun in de rug voor de moedige ambtenaar en bestuurder. Maar voorde niet-moedige bestuurders zijn regels een reddingsboei, waaraan zij zich vastklampen."
Ambtenaren behoren zich gesteund te voelen door hun bestuurders, als ze hun nek uitsteken, vindt Veerman. Ambtenaren behoren niet afgerekend te worden op een gewaagd plan, zegt hij. "Ambtenaren maken nooit een fout. Het zijn de bestuurders die verantwoordellijk zijn"
Publicatiedatum: 5 juli 2005 Bron: Agrarisch Dagblad





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?